Kiara v/d Achterweg

Geboren  04-06-2016

 

Vader: Dance v/st. Polderzicht

( Wild Indigo of Riverdance x Zomersterretje v/h Zesspan)


Moeder: Evie v/d Achterweg 

(Hairos v/st. Fortuna x Alida v/d Heuvelkamp)

 

Op 4 juni 2016 is onze Kiara v/d Achterweg geboren. Het was een beetje een verassing of mama Evie wel drachtig zou zijn. Toen ze het jaar daarvoor met haar 1e kind Ilano bij de hengst was, kon ze haar draai niet echt vinden. De combinatie van de zorg voor haar eerstgeborene en heimwee naar huis, zorgden ervoor dat ze een behoorlijke terugval kreeg in conditie. Ze toonde geen hengstigheid en toen deze uiteindelijk wel werd getoond, werd ze niet drachtig. Uiteindelijk haar hengstig laten spuiten, dekken en gelijk mee naar huis genomen.

Gezien haar conditie had ik niet verwacht dat ze daadwerkelijk drachtig zou zijn, maar in juni het jaar erop beviel ze van een prachtig veulen en nog een merrie ook! Super blij zijn we met deze Kiara. De bevalling ging ook een stuk vlotter dan de vorige keer, want tegen de tijd dat ik bij haar was nadat de geboortemelder af was gegaan, was Kiara er al uit. Tante Ginny hielp mama met het schoon en droog likken van de kleine.

Evie is inmiddels helemaal gewend aan het moederschap en daarom verliep alles dit jaar wat makkelijker voor haar.

Kiara is een echt Dance veulen met een zeer fraai hoofdje en stevig beenwerk. We hopen op grote daden van deze kleine dame.