15-10-2016 Google naar de nationale kampioenschappen!

15 september 2016 mochten we met Google naar de nationale kampioenschappen in Lunteren. 's Morgens vertrokken we met een ietwat groene, maar droge Google om hem na 1 uur en 15 minuten reistijd volledig bezweet van de trailer af te halen. Gelukkig was daar team Ruud van Raak met alle benodigde faciliteiten bij de hand, waarna we een uurtje of 2 later weer een mooie en droge Google hadden. Tijdens zijn debuut liet hij zich goed zien, ondanks zijn plankenkoorts. Omdat hij de enige ruin in zijn maat was, mocht hij die middag ook nog mee strijden om het algemeen ruinenkampioenschap. Hier moest hij het helaas afleggen tegen de zeer mooie en imponerende FBI van Polderzicht, maar toch zijn we heel trots op onze Google. Hij mocht tenslotte toch maar meedoen!

 

11-09-2016 Ginny naar haar nieuwe huisje

Op 11 september hebben we Ginny naar haar nieuwe huisje gebracht. Ze blijft dicht bij huis, dus we kunnen haar gelukkig nog regelmatig zien. We wensen de familie Versteeg veel plezier met deze knappe dame.

 

19-8-2016 & 20-8-2016 Premiekeuring 2016 super verlopen!

2016 een super jaar om nooit te vergeten vwb de premiekeuring. Op vrijdag pakte Havanna al de kopplaats met twenterpremie terwijl ze de ochtend ervoor nog bijna afgemeld moest worden vanwege koliek. Gelukkig knapte ze helemaal op en kon ze gewoon mee. Deze hadden we in ieder geval in de pocket en hopelijk zou de trend zich voortzetten op zaterdag. Gelukkig deed het dit, en hoe!

Kiara wist in de ochtend al hoge ogen te scoren en pakte ook de kopplaats met veulenpremie. Na de pauze was onze Ginny aan de beurt. Ondanks de zenuwen wist ze toch een 2e premie te bemachtigen. Door een afmelding liep onze Google alleen in de rubriek waardoor hij automatisch de kopplaats had maar ook hij wist mooi die 2e premie te bemachtigen.

Toen was het Evie's beurt. Tot nu toe hadden we elke keer pech met haar rond de premiekeuring. 2 jaar geleden liep ze kreupel en vorig jaar was ze in een slechte conditie. Dit jaar nog niet op de top van haar kunnen, maar toch ontving ze op de leeftijd van 5 jaar een 1e premie! Zo super trots op deze pony die mijn 1e fokproduct was! Daarnaast 2 veulens uit haar gefokt die beide de kopplaats wisten te bemachtigen. Wat een super merrie!

Als klap op de vuurpijl mocht Google zich aan het eind van de dag, na een korte strijd, nog opstellen als kampioen van de ruinen. Een super dag dus!

 

04-06-2016 Kiara geboren

Op 4 juni werd ons verassingsveulentje Kiara geboren. Nadat Evie het vorig jaar zo moeilijk heeft gehad, hebben we haar na de laatste dekking gelijk mee naar huis genomen zodat we haar wat beter konden ondersteunen. We wisten dus niet of ze daadwerkelijk drachtig was. Begin van het jaar begon ik wel een vermoeden te krijgen. Ik hield haar scherp in de gaten en toen het uier ging werken, kreeg ze de geboortemelder om. En ja hoor, op 4 juni was het zover. Een prachtige dame werd er geboren. Super blij met deze Kiara en Evie doet het super goed!

 

02-04-2016 Google en Ginny opgenomen in het stamboek

Op 2 april 2016 zijn we weer afgereisd naar Beesd voor de jaarlijkse stamboekopname. Dit jaar hadden we er twee, namelijk Ginny en Google. Beide zijn ze opgenomen in het stamboek met een mooie score. Ginny 70/70 en 85 cm, Google 70/75 en 93 cm.

 

12-09-2015 Premiekeuring Kaatsheuvel

En in september mochten we met Ginny en Google naar de premiekeuring in Kaatsheuvel. Ginny moest helaas de beurt weer aan haar voorbij laten gaan, maar onze Google maakte de dag door een twenterpremie te behalen en het ruinen kampioenschap op zijn naam te schrijven!

 

15-08-2015 Premiekeuring Kapel-Avezaath

In augustus staat altijd de jaarlijkse premiekeuring weer voor de deur. Dit jaar kon ik zelf niet mee omdat ik nog in bed lag na een keizersnede, maar gelukkig waren er een boel helpers op de been die voor ons de pony's hebben klaar gemaakt en voorgebracht. Havanna haalde helaas haar premie niet, maar onze Ilano liep aan de kop met veulenpremie! Helemaal trots. Evie hadden we helaas terug moeten trekken ivm slechte conditie.

 

10-5-2015 Fiona verhuist naar Duitsland

 
Fiona heeft de Hollandse bodem verruilt voor de mooie Duitse graslanden. Op 10 mei heeft haar nieuwe bazin haar opgehaald en zij is van plan om Fiona in te gaan zetten voor de Duitse fokkerij. We hopen dat Fiona het heel goed gaat doen en mooie (fokkerij)resultaten mag behalen in het Duitse. We wensen mevrouw Brentrup heel veel plezier en geluk met deze schitterende mini!
 

28-4-2015 Google geruind

 
Voor onze gevlekte vriend Google werd het nu toch allemaal wat minder leuk nu ook hij afscheid heeft moeten nemen van zijn vriend Lancelot. Aangezien wij verder geen mannelijke pony's meer bezitten en we hem toch graag willen houden, hebben we besloten om hem maar vervroegd te laten castreren. Google heeft het toch wat moeilijk nu hij geen vriendjes meer heeft om bij te staan. Nu hij geruind is kan hij straks bij onze merrie's en is de kudde weer 1 geheel.
 

27-4-2015 Prachtige zoon voor Evie

 
Op maandag 27 april, koningsdag, heeft Evie haar eerste kind op de wereld gezet. We zijn enorm blij met deze kleine man, ook al is het gevoel erg dubbel zo kort op het afscheid van Lancelot. We hebben het kleine ventje dan ook naar hem vernoemd en deze draagt de naam Ilano van de Achterweg.
Voor Evie was de bevalling best zwaar en traumatisch gezien Ilano's voorbeentje niet helemaal goed lag en ik haar dus moest helpen. Ook had ze nog wat nazorg nodig van de veearts, maar gelukkig knapte ze daarna goed op.
 

21-04-2015 Onze grootste vriend is niet meer....

 
Onze allergrootste vriend is niet meer....We hebben in de nacht van 20 op 21 april afscheid moeten nemen van Lancelot die overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Voor ons was hij 1 der grootste van deze aarde!
Vaarwel mijn maatje, mijn vriendje, mijn rots in de branding, mijn zon en sterren....Bedankt voor alles! Dat je nu maar samen met Orca moge rennen over de eeuwige groene weiden. Vergeten zal ik je nooit, missen voor altijd....<3
 

04-04-2015 Succesvolle stamboekopname voor Fiona

 
Op zaterdag 4 april zijn we met Fiona afgereisd naar Beesd voor de jaarlijkse stamboekopname voor driejarige en oudere dieren. Fiona is met een mooi scorelijstje opgenomen in het stamboek. Maar liefst 20 van de 29 punten zaten netjes in het gearceerde gebied en ze kreeg een bovenbalkscore van 70/70. Ze meet 82 cm.
 

10-01-2015 Flavino naar België

 
Vandaag is onze Flavino verhuisd naar België waar hij de nieuwe vriend gaat worden van Shetlander Tommy van de familie Thuy uit Antwerpen. Wij wensen hen heel veel geluk en plezier met deze kanjer!
 

13-12-2014 Flavino naar de hengstenkeuring

 
Op 13 december 2014 zijn we met onze knappe Flavino naar de hengstenkeuring geweest. 's Morgens om 5 uur vertrokken we met hem richting Mariënheem. Daar aangekomen eerst even wat losgestapt, aangezien meneer nogal wat energie te over had. Daarna moest hij eerst op weg naar de hoogte meting. Het was even spannend omdat ze zijn chip niet konden vinden, maar gelukkig zat die er nog in. 
Flavino werd gemeten op 80 cm. Daarna door naar de 1e veterinair om zijn hart, longen en ogen te checken. Gelukkig alles in orde ondanks de oog beschadiging die hij in oktober opliep. 
Direct daarna is Flavino lineair geschoord en daarna weer door naar de 2e veterinair waar zijn knieën werden gecontroleerd. Na wederom lang zoeken naar de chip hebben ze hem eerst maar even gecontroleerd voor ze verder gingen zoeken gezien Flavino nogal wat noten op zijn zang had en niet echt mee wilde werken. Uiteindelijk ook hier de chip gevonden en toen was het veterinaire gedeelte afgerond. 
Vanaf half 10 zou er gekeurd gaan worden, dus we hadden nog even tijd om Flavino even droog te maken. Omdat hij zich zo druk had gemaakt en constant zijn best deed de concurrentie uit te schakelen met zijn achterbenen, was hij nogal bezweet. Gelukkig mochten we een blazer lenen, want zelf hadden we er geen bij. 
Eindelijk mochten we de baan in. Flavino heeft zich zeer goed laten zien met een voortreffelijke draf met extra ruimte. Helaas mocht het niet zo zijn en eindigde de reis hier voor hem. Hij mocht niet door naar de 2e bezichtiging. Maar hij is wel opgenomen in het stamboek waardoor zijn moeder Alida weer 2 punten erbij krijgt voor haar preferentschap. 
 

13-9-2014 2e premie voor Evie

 
Op zaterdag 13 september 2014 zijn we met 3 pony's afgereisd naar Kaatsheuvel voor de jaarlijkse premiekeuring van het Land van Heusden en Altena. 
Ginny was als eerste aan de beurt en haalde helaas haar premie niet omdat de jury haar te diep vond. Ook Fiona moest de premie aan haar neus voorbij laten gaan omdat zij te rijp bevonden werd voor haar leeftijd. 
Direct na de middag was Evie aan de beurt. Helaas had Evie in de voorgaande weken wat te kampen gehad met kreupelheid en ging het nu net wat beter. Om haar niet te veel te belasten hebben we haar erg voorzichtig en rustig voorgebracht. 
Gelukkig haalde ze toch haar eerste 2e premie en dit leverde mama Alida dus 6 punten op voor haar preferentschap. Zeer trots op onze Eef! 
 
 

16-08-2014 een 1e premie voor Alida!

 
Op 16 augustus 2014 werd de jaarlijkse premiekeuring te Kapel-Avezaath weer gehouden. Alida en Havanna waren beide ingeschreven voor deze dag en ze hebben het super gedaan!
Havanna's beurt was in de ochtend en hoewel ze het heel spannend vond, werd ze toch netjes 3e geplaatst en ontving ze een veulenpremie. 
Alida wist de dag helemaal compleet te maken door 's middags overtuigend naar een 2e plaats te stappen en absoluut niet onder te doen voor haar voorganger. Zij ontving voor haar super optreden een 1e premie! 
Supertrots op deze allround topper!
 
 

13-05-2014 Havanna geboren

 
In de nacht van 13 mei 2014 is de knappe Havanna v/d Achterweg geboren. Weer een mooie dochter voor onze stammerrie Alida. We zijn ontzettend blij met haar en moeder en kind maken het goed . 
 

05-04-2014 Evie opgenomen in het Stamboek

 
Vandaag is onze Evie opgenomen in het stamboek met een mooie scorelijst waarin maar 1 uitschieter zat en dat was een 2 voor behang (veel, wat dus alleen maar goed is) . Ze bleek 86 cm te zijn, maar aangezien ze niet echt een minitype heeft en alleen maar groter en/of zwaarder gaat worden, hebben we besloten haar in de kleine maat op te laten nemen. Ze staat nu dus geregistreerd als 87 cm. 
Zo rond half mei zullen we haar voor het eerst bij de hengst gaan brengen. 
 

16 & 17 augustus 2013 - premiekeuring!

 
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus hadden wij weer onze jaarlijkse premiekeuring waar we dit jaar met 4 pony's naartoe gingen. Op vrijdag was het de beurt aan de jeugd waar Evie dit jaar voor het laatst mee mocht doen. Naast haar ging ook Fiona nog mee. Helaas was dit niet zo'n goede dag voor ons en moesten we een paar uur later met 2 niet geprimeerde pony's weer huiswaarts. Jammer, maar volgend jaar gaan we het opnieuw proberen.
Zaterdag mochten Alida en Ginny zich presenteren. Voor Ginny de eerste keer dat ze mee mocht doen en die vond het al met al erg spannend. Maar ze liet zich gelukkig erg goed zien in de ring en ze stapte naar een mooie 3e plaats van de 6 veulens waarbij ze ook nog een veulenpremie ontving. Erg tevreden dus!
Alida was 's middags aan de beurt. Ze was dit jaar niet op haar top en dus wist ik niet zeker of ik haar moest laten zien, maar mijn angsten waren geheel ongegrond. Ze werd in eerst instantie als 4e van de 7 opgesteld, maar tijdens het rondstappen stapte ze nog overtuigend een plekje naar voren. Ze ontving haar vierde 2e premie op rij en mocht daarom ook het KROON predikaat in ontvangst nemen op een leeftijd van 6 jaar. Super trots op onze merrie!
 

Eind augustus 2013 Nieuwe aanwinst!

 
Eind augustus/ begin september komt deze bonte jongen onze kudde versterken. Zijn naam is Google van stal 't Haasje en is een zoon van de fraaie palomino Beloki v/st. Brammelo. Google's moeder, Carona v/st. de Toekomst, is de voorlaatste dochter van Bionda v/st. de Toekomst, de stammoeder van de stal van Ruud van Raak uit Bavel, uit de combinatie met de bruinbonte Pascal v/st. Westerwolde. Een fraaie pedigree heeft dit mannetje dus. 
Hij zal gaan fungeren als speelmaatje voor onze Flavino en wie weet wat de toekomst brengt. Misschien wordt het uiteindelijk nog een mooie voor voor de kar. 
 

11-5-2013 Een zusje voor Evie en Flavino!

 
Op 11 mei om half 2 's nachts heeft Alida een zusje voor Evie en Flavino op de wereld gezet. Het kleine ding is erg vlot ter wereld gekomen en liep 10 minuten na de geboorte al te rennen en te springen! 
We zijn erg blij met dit kleine meisje dat de naam Ginny v/d Achterweg heeft gekregen. 

3-3-2013 Fayline verhuist naar haar zusje

 
De mensen die in augustus Emmy gekocht hadden, zochten een leuke pony voor erbij en zo kwamen ze bij Fayline. Zij is tenslotte Emmy's zusje en net zo lief! Dus vandaag zijn we afgereisd naar Drunen om Fayline bij haar zusje te brengen. Het klikte gelijk tussen de dames. Emmy zag er goed en blij uit en wij waren blij om Emmy weer eens een keer te zien. 
Wij wensen de familie Damen heel veel plezier en geluk met deze lieve dames!
 

27-9-2012 Olleke naar stal de Merel

 
Ook Olleke is vertrokken om bij iemand anders de kudde te gaan versterken. Olleke wordt ingezet in de kudde van de familie van den Broek uit Chaam en krijgt te taak om vele goede (merrie)veulens te leveren in combinatie met de knappe hengst Arthino v/d Merel. We hopen nog veel goeds van haar te horen. Wij wensen de familie van de Broek veel plezier met deze superlieve merrie. 
 

9-9-2012 Allegonda v/d Lindenhof verhuisd

 
Vandaag is Gondy opgehaald door de familie Koelewijn om hun kudde te gaan verrijken. We hopen dat Gondy hen veel mooie en goede veulentjes op gaat leveren. We wensen de familie Koelewijn dan ook heel veel geluk en plezier met haar!
 

23-8-2012 Emmy verkocht

 
Kleine Emmy heeft een nieuw huisje gevonden waar ze een andere pony gezelschap gaat houden. We hopen dat ze een goed en liefdevol tehuis krijgt en een super toekomst!
 

25-05-2012 Fiona v/d Achterweg geboren!

 
Op 25 mei 2012 heeft Olleke voor het eerst sinds 7 jaar weer eens een merrieveulen op de wereld gezet. Super blij zijn we met deze Fiona v/d Achterweg. We hopen dat zij haar moeder de nodige punten zal leveren. 
 

13-05-2012 Flavino v/d Achterweg geboren!

 
Op 13 mei 2012 ergens in de nachtelijke uurtjes is Flavino v/d Achterweg geboren. Mama Alida had weer een perfect tijdstip gevonden om het buiten wakende ogen te doen. Gelukkig ging alles goed en mams en zoon maken het ook goed. 
 

10-5-2012 Fayline v/d Achterweg geboren!

 
10 mei 2012 om 12 uur in de middag is het eerste veulen van stal de achterweg van dit jaar geboren. Haar naam is Fayline v/d Achterweg. Moeder Gondy en haar dochter maken het goed. 
 

29-06-2011 Eragon v/d Achterweg overleden

 
Op 29 juni 2011 is Eragon overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van longontsteking. Al met al denken we dat hij waarschijnlijk toch niet genoeg biest binnen heeft gekregen na zijn hectische geboorte. Eragon is maar 8 dagen oud geworden. Rust zacht, kleine man!
 

21-06-2011 Eragon v/d Achterweg geboren!

 
Op 21 juni ergens in de ochtenduren heeft Olleke het leven geschonken aan een hengstveulentje. Hij is 3 weken te vroeg geboren, maar gelukkig is hij gezond. Zijn naam is Eragon v/d Achterweg. 
 

06-05-2011 Emmy v/d Achterweg geboren!

 
Op 6 mei om 11 uur 's morgens is Emmy v/d Achterweg geboren. Het is een vosmerrie met een paar witte haartjes op haar hoofdje. Deze keer waren we aanwezig bij de geboorte. Mama Gondy is helemaal trots en Emmy doet het heel goed. 
 

30-04-2011 Evie v/d Achterweg geboren!

 
Op 30 april 2011 om 6 uur 's morgens is Evie v/d Achterweg geboren. We zijn heel blij met haar. Moeder Alida liep al 5 dagen over en het vrouwtje heeft (bijna) geen nachtrust gehad. Toch kreeg Alida het voor elkaar om tussen de inspecties door even te werpen. Gelukkig is alles goed gegaan en maken moeder en dochter het goed.