Evie v/d Achterweg

Geboren 30-04-2011, 1e premie
 

Vader: Hairos v/st. Fortuna

(Cuno v/d Lindenhof x Cesilia v/d Heuvelkamp)


Moeder: Alida v/d Heuvelkamp

(Jasper v/h Heidepark x Pandora v/d Heuvelkamp)

Evie v/d Achterweg is onze eerst echt eigen gefokte pony. Toen Evie's moeder Alida zelf nog pas 1 jaar oud was, wist ik al dat ik ze graag bij Hairos v/st Fortuna wilde brengen. Doordat Alida en Hairos enigszins verwant zijn aan elkaar zou dit een interessante bloedlijn opleveren. Uit deze combinatie werd Evie geboren en we zijn heel blij met haar. Evie lijkt in eerste opzicht heel erg op haar moeder Alida, maar ze is iets langer gelijnd en in het geheel wat chiquer gebouwd.

Evie is een erg vriendelijke pony die iets meer bloedvoering heeft, waardoor ze wat pittiger is dan de doorsnee Shetlander. We zijn heel benieuwd hoe Evie verder uit zal groeien. 
In het voorjaar van 2014 is Evie voor het eerst gekoppeld aan een hengst en de keuze was gevallen op de knappe Blitzer v/d Casterhof. In 2015 is Evie's eerste veulen geboren. Deze Ilano v/d Achterweg deed het goed op de premiekeuring door de kopplaats te pakken met veulenpremie. Zijn halfzus Kiara die in 2016 geboren is, deed dit kunstje dat jaar na. Evie zelf mocht in 2016 een 1e premie in ontvangst nemen!

Nakomelingen van Evie:
Ilano v/d Achterweg
Kiara v/d Achterweg