Ilano  v/d Achterweg

Geboren  27-04-2015

 

Vader: Blitzer v/d Casterhof

(Sander v/d Hoefslag x Pasadoble v/st. Brammelo)


Moeder: Evie v/d Achterweg 

(Hairos v/st. Fortuna x Alida v/d Heuvelkamp)

 

Op maandag 27 april, koningsdag, heeft Evie rond 11 uur in de avond haar eerste kind op de wereld gezet. Ze was de hele dag al onrustig en druk en ik kon zien dat het niet heel lang meer zou duren. Voor Evie was het niet makkelijk. In verband met koningsdag was het nogal druk in het dorp met veel herrie en muziek en daarom was ze niet op haar gemak. Helaas kon ik het niet veranderen voor haar. Uiteindelijk om half 11 in de avond begon ze. Eerst probeerde ze staand te bevallen, maar uiteindelijk liet ze zich toch vallen. Na een snelle inspectie ontdekte ik al gauw dat er maar 1 beentje uitkwam in plaats van 2. Wel lag het neusje netjes op dat ene beentje, maar zonder dat andere beentje zou haar kind niet geboren kunnen worden.

Ik ben driftig op zoek gegaan naar beentje nummer 2 maar kon hem niet vinden. Mijn grootste angst was dat deze helemaal terug geslagen zou zitten en dus heb ik met spoed de veearts gebeld. Deze zou er zo snel mogelijk aankomen en ondertussen zou ik proberen met Evie te stappen, zodat het veulen er niet verder uit zou komen. Aangezien Evie al volop in de persweeën zat, dacht zij daar anders over. Na 1 rondje stappen liet ze zich weer omvallen en ging verder met persen. Ze kon niet anders. Helemaal in paniek nog maar eens gevoelt en ja hoor, achter het hoofdje van het veulen kon ik het 2e beentje voelen. Gauw het vlies kapot gescheurd en het 2e beentje erbij getrokken en toen was de kleine er in 1 tel uit.

Evie was zo moe dat ze haar kind niet kwam begroeten. Ze bleef stil liggen, helemaal plat en veroerde zich niet. Ik ben toen voor haar begonnen het veulentje droog te wrijven en ontdekte ondertussen dat ze een prachtige zoon had gekregen. Na een minuutje of wat kwam ze overeind, maar was ze nog steeds te uitgeput om aandacht te hebben voor haar zoon. Toen deze uiteindelijk naar zijn moeder begon te hinniken, kwam ze weer bij. Ze hinnikte terug, rook aan haar baby en toen kwamen de moedergevoelens op gang.

Het was erg wennen voor Evie in het begin, maar ze is nu een ontzettende trotse mama. Ze had nog wel wat nazorg nodig, omdat het erop begon te lijken dat ze een ontsteking in de baarmoeder aan het ontwikkelen was, maar na een bezoekje van de veearts ging ze zich gelukkig snel wat beter voelen.

De kleine man zelf zorgde voor een behoorlijk dubbel gevoel door bijna precies een week na het afscheid van Lancelot geboren te worden. We vonden het niet meer dan gepast om hem naar Lancelot te vernoemen en dus kreeg hij de naam Ilano v/d Achterweg mee.

Ilano is een vlot mannetje met stevige schouders en lange benen. Ondanks dat zijn mama behoorlijk dik was, valt zijn grootte ons erg mee. Na 2 dagen bleek al dat dit mannetje een behoorlijk clowntje was en verraste hij ons met karaktertrekken die Lancelot ook bezat. Mede hierdoor zijn wij enorm blij met dit ventje en hopen we hem nog erg lang bij ons te kunnen houden.